Agnus Rádió

Közeledik a Méra Világzenei Csűrfesztivál

Az emberek, zenék és kultúrák találkozóhelye Erdély Világzenei Csűrfesztiválja a Szarka-telek Mérán. Az idei évben színes programkínálattal, gasztronómiai pillanatokkal és erdélyi, nemzetközi előadókkal várják az érdeklődőket a szervezők augusztus 1-4. között Mérán. Varga Zoltánnal, a Fesztivál egyik főszervezőjével beszélgetünk az előadókról, programokról.

Riporter: Bálint Enikő

Please follow and like us:

Magyar Egyházzenei Biennálé a Kolozsvári Magyar Napokon

Kolozsvár 11 templomában csendül fel a Magyar Egyházzenei Biennálé muzsikája a Kolozsvári Magyar Napok keretében. A Magyar Egyházzenei Biennáléval kapcsolatos főbb programpontokat és tudnivalókat ismertették a rendezvény szervezői a beharangozó sajtótájékoztatón. A továbbiakban Potyó István karnaggyal, az Egyházzene-Kolozsvár Egyesület elnökével, orgonaművésszel és Selmeczi Györggyel, Kossuth-díjas zeneszerzővel, karmesterrel, a Nemzet Művészével beszélgetünk a programokról és a Magyar Egyházzene Biennálé kolozsvári kapcsolatáról.

Riporter: Bálint Enikő

Please follow and like us:

Credo 2024-07-30

Áhítat – Máté evangéliuma 1 fejezetéből a 1 – 17 terjedő versek alapján szólt hozzánk Isten igéje Dérer Zsolt, a Magyarországi Putnoki és Serényfalvi Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Parakletos könyvkiadó kiadásában megjelent Dr. Tatai István: Örökhajtós telefon Történetek Istennel Sárbogárdtól Hatvanig című könyvből a Ági néni és az okostelefon valamint Ilonka és a pánikbetegség című befejő részeket felolvasta rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

Arany János dalgyűjteménye a csíkszeredai Régizene Fesztiválon

A Csíkszeredai Régizene fesztiválon idén is rengeteg színes, érdekes program várt a látogatókra. Természetesen a rendezvény nevében szereplő régizene volt a főszerepben, azon belül is a párhuzamok és ellentétek tematikája. A vendégek közül Csörsz Rumen Istvánnal beszélgettünk, aki többek között Arany János dalgyűjteményét mutatta be az érdeklődőknek, megvilágítva a költő kevésbé ismert zenei munkásságát. A dalgyűjtemény bárki számára elérhető az arany.btk.mta.hu honlapon.

Riporter: Mihálykó Tihamér

Please follow and like us:

Credo 2024-07-29

Áhítat – János apostol jelenésekről írott könyve 22 fejezetéből a 8 – 21 terjedő versek alapján szólt hozzánk Isten igéje Dérer Zsolt, a Magyarországi Putnoki és Serényfalvi Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Parakletos könyvkiadó kiadásában megjelent Dr. Tatai István: Örökhajtós telefon Történetek Istennel Sárbogárdtól Hatvanig című könyvből a Mindenkinek meg kell térnie című részt felolvasta rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

Credo 2024-07-27

Áhítat – A Máté evangéliuma 8 fejezetének a 5 – 13 terjedő versei alapján szólt hozzánk Isten igéje Kovács Zsolt Levente, a Magyarországi Vizsolyi Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Parakletos könyvkiadó kiadásában megjelent Dr. Tatai István: Örökhajtós telefon Történetek Istennel Sárbogárdtól Hatvanig című könyvből Eldobott cigaretta és Várakozás Istenre című részeket felolvasta rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

Testvér Tábor Székelyvarságon

Az elmúlt hétvégén szervezték meg a Testvér Tábort Székelyvarságon. Hét és tizennyolc év közötti rákbeteg vagy más autóimmun betegséggel élő gyerekek és testvéreik együtt vettek részt a különböző tevékenységeken. A Tábor bensőségességéről és a tevékenységekről kérdeztük Nagy Kingát, a Yuppi Camp kommunikációs munkatársát.

Riporter: Bálint Enikő
Fotó: Yuppi Camp Facebook oldal

Please follow and like us:

Credo 2024-07-26

Áhítat – A Máté evangéliuma 8 fejezetének a 1 – 4 terjedő versei alapján szólt hozzánk Isten igéje Kovács Zsolt Levente, a Magyarországi Vizsolyi Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Parakletos könyvkiadó kiadásában megjelent Dr. Tatai István: Örökhajtós telefon Történetek Istennel Sárbogárdtól Hatvanig című könyvből A Távol Keleti Svájc Csodái című rész második részletét felolvasta rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

RSS Áhítatok

  • Áhítat 2019. április 10. 2019-04-10
     Áhítatod mond Hajdó Tímea, a Kolozs megyei Kendilónai református egyházközség lelkipásztora,  Ámosz próféta könyve, 8. részének a 11-12. verse alapján.