Agnus Rádió

Credo 2024-08-31

Áhítat – az Apostolok cselekedeteiről írott könyv 17 fejezetének a 22-34 terjedő versek alapján szólt hozzánk Isten igéje Gede Csongor, a Kolozsvári Kolozsmonostori Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Kálvin könyvkiadó kiadásában megjelent Kovács Mihály: Ma ha az Ő szavát halljátok című könyvből Sorsdöntő találkozás című rész második részletét felolvasta rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

Credo 2024-08-30

Áhítat – a Máté evangéliuma 6 fejezetének a 5 és 6 versek alapján szólt hozzánk Isten igéje Gede Csongor, a Kolozsvári Kolozsmonostori Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Kálvin könyvkiadó kiadásában megjelent Kovács Mihály: Ma ha az Ő szavát halljátok című könyvből Sorsdöntő találkozás című rész első részletét felolvasta rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

15. KMN. Refo Udvar- Mentális egészségünk

A múlt heti 15. Kolozsvári Magyar Napok Refo udvarában került sor egy igencsak izgalmas előadásra, melynek címe: Mentális Egészségünk. A színpadon a három hölgy: Dr. Fehér Kardos gabriella családorvos, Dr. Jancsó-Fărcaș Zsuzsanna egyetemi adjunktus, pszichológus és dr. Virág Tímea Helga plasztikai sebész rezidens orvos, aki az előadást moderálta, olyan témákat érintettek a beszélgetés alatt, mint a hit és mentális egészség kapcsolata, miért fontos a mozgás, a mentális egészségünkre nézve, és milyen apró tevékenységetek tudunk jómagunk is a mindennapjainkba beiktatni annak érdekében, hogy megőrizzük mentális egészségünket. Mai aktuálisunkban Dr. Jancsó-Fărcaș Zsuzsanna egyetemi adjunktust, pszichológust hallhatják, aki felmerülő kérdéseinkre válaszolt.

Reporter: Albert Mária

Please follow and like us:

A gyalui várkastély történetéről művészettörténészek szemszögein keresztül

A középkori püspöki rezidenciától a romantikus kastélyig címmel tartott előadást Kovács Zsolt a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Történeti Intézet egyetemi oktatója, valamint Weisz Attila a Művészeti és Formatervezési Egyetem művészettörténeti tanára a gyalui várkastély történetéről és művészettörténeti értékeiről a Kolozsvári Magyar Napokon. Az előadókkal beszélgetünk a várkastély történetéről, kutatásokról és értékekről.

Riporter: Bálint Enikő
Fotó: Kiss Gábor

Please follow and like us:

Credo 2024-08-29

Áhítat- az Efézusbeliekhez írott levél 6 fejezetének a 1- 4 terjedő versei alapján szólt hozzánk Isten igéje Gede Csongor, a Kolozsvári Kolozsmonostori Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Kálvin könyvkiadó kiadásában megjelent Kovács Mihály: Ma ha az Ő szavát halljátok című könyvből Közönség vagy Közösség című rész második részletét felolvasta rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

ps:alter koncert a kincses városban

A ps:alter zsoltárátiratait hallgathatták meg az érdeklődök Kolozsvári Magyar Napokon a REFO udvarban. A zenekar vallja: vannak mondatok, amelyeket a valóság szül és vannak, amelyek valóságot teremtenek. Minden szó hang. Ha néha marad, akkor is. A továbbiakban Székely Norberttel, a zenekar művészeti vezetőjével beszélgetünk a zsoltárátiratokról.

Riporter: Bálint Enikő

Please follow and like us:

Kresztény Élet 2024-08-28

Áhítat – Nehémiás könyve 8 fejezete 1- 12 terjedő versek alapján szólt hozzánk Isten üzenete Tóth Orsolya, a Magyarországi Tokai Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Szent Gellért kiadó és nyomda kiadásában megjelent Gyökössy Endre: Szeretet, az új dimenzió című könyvből az Új Dimenzió című részt felolvassa rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

Credo 2027-08-28

Áhítat – a Máté evangéliuma 11 fejezetének a 28-30 terjedő versei alapján szólt hozzánk Isten igéje Gede Csongor, a Kolozsvári Kolozsmonostori Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Kálvin könyvkiadó kiadásában megjelent Kovács Mihály: Ma ha az Ő szavát halljátok című könyvből Közönség vagy Közösség című rész első részletét felolvasta rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

RSS Áhítatok

  • Áhítat 2019. április 10. 2019-04-10
     Áhítatod mond Hajdó Tímea, a Kolozs megyei Kendilónai református egyházközség lelkipásztora,  Ámosz próféta könyve, 8. részének a 11-12. verse alapján.