Ferencz Edinánál voltunk receptlesőben, aki megosztotta a kincses város élményeit és a négysajtos spagetti csirkével egyik kedvenc receptjét.

A testvére iránymutatásában eljött otthonról Kolozsvárra és beiratkozott a kinetoterápia szakra. Bevallása szerint a kincses városban egyetemistának lenni fantasztikus tapasztalat. Az alapképzés után a magiszterinek is nekilátott, viszont időközben elkezdett dolgozni és úgy döntött, hogy nem a szakmájában találja meg Kolozsváron a helyét.

 

 

Jelenlegi munkája telefonos ügyintéző a UPC Magyarországnál, hibaelhárítóként dolgozik a help desk operátorként. Felveszi a telefont, segít az előfizetőknek hibájukat kijavítani és mindig megpróbálja megoldani a kliensek problémáját.

Megtudtuk, hogy munkájában a legjobban szereti a különböző emberekkel való kapcsolat felvételt és a munkatársainak az életvidámságát.

Munkája mellett a kedvenc időtöltési tevékenységeire is tud időt szánni. Egyik kedvenc tevékenysége az otthoni kézimunka. Egy egyszerű papírlapból is kreativitásának köszönhetően csodálatos remekműveket tud alkotni. A másik kedvenc hobbija a főzés. Rengeteg receptet az internetről készít el.

Elárulta nekünk feleségként és háziasszonyként, hogy hetente két, három alkalommal szokott főzni.

Megtudtuk, hogy a legelső főzési élménye a nagymamájához kötődik, ráadásul házi tészták elkészítéséhez.  Tíz; tízenkét éves volt, amikor nagymamája bölcs mondása szerint „bármekkora is vagy tudjál főzni, egy asszonynak tudnia kell főzni” odaállította házi tésztát készíteni és addig készítették, amíg jól nem sikerült.

A főzés iránti szeretetét édesanyjától és nagymamájától hozta mintaként, viszont elmesélte, hogy úgy igazán főzni a kincses városban tanult meg egyedül.

Vendéglátónknak minden ételfogást, amelyet másodszor készít el sosem annyira sikeres, mint legelőször vallotta be.

Elmondta, hogy ő inkább a leveseket szereti elkészíteni. A kedvencei közé tartoznak a brokkoli krémleves, a káposzta és a ragúleves. Második fogásként a legjobban a borsófőzeléket és a csirkepaprikást szereti elkészíteni.

Elárulta, hogy nem annyira fűszerkedvelő, véleménye szerint, ha jó az alapanyag asón és borson kívül nincsen szükség egyébb különleges fűszerekre.

Házigazdánk a változatosság híve és egy receptet sosem készít el ugyanúgy, mindig változtat az ételfogás elkészítésén, hogy ne legyen megszokott és megunható.

 

Négysajtos spagetti csirkével (négy adagra)

Hozzávalók:

  • 7 dkg mozarella
  • 7 dkg trapiszta
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg gorgonzola
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 2, 5 deciliter tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só, bors
  • 400 gramm csirke

Elkészítési ideje: fél óra körülbelül

Elkészítése:

Olívaolajon a hagymát üvegesre pirítjuk, illetve rátesszük a csirkét apróra vágva és együtt készítjük el őket, ameddig készre nem sül a hús. Közben a csirkét megfűszerezzük sóval és borssal ,ezek után előkészítjük az ötféle sajtot: mozarella, gorgonzola, ementálé, cheddar és parmezán.  Közbe odatesszük a vizet a tésztának.

A csirkehúst addig készítem, ameddig a víz teljesen el nem fogy róla és elkezd pirulni, utána beletesszük a főzőtejszínt és az ötféle sajtot és a végén összekeverjük a tésztát a hússal, sajtokkal és ízesítjük tejföllel és vegetával.


Szerkesztő: Bálint Enikő

Fotó: Bálint Enikő

 

Please follow and like us: