A mai napon Stein Blanka Paula közgazdász osztja meg velünk a füstölt lazacos, spárgás tészta receptjét és virtuálisan bepillanthatunk egy munkanapjának főzési szokásaiba.

Virtuális vendéglátónk Stein Blanka Paula Marosvásárhelyen kezdte tanulmányait. Középiskolás korában versenyek által megtetszett neki a közgazdaság tantárgy, így közgazdász szakon folytatta tovább tanulmányait a kincses városban. Kilenc éve már, hogy Kolozsváron él.
Jelenleg egy multinacionális vállalatnál dolgozik, klienseknek a rendeléseivel. Mivel otthonról dolgozik, így sokkal jobban be tudja illeszteni a mindennapjaiba a főzést, mint a koronavírus előtt.
Elmesélte, hogy amióta felfedezte a főzés okozta örömöket nagyon szeret a konyhába tevékenykedni. Előfordul, hogy ő találja ki a recepteket a fantáziájára bízva milyen lesz az ételfogás.
Felelevenítette a legelső főzési emlékét is, egy brokkolis pitét készített. Nekünk is ajánlotta a receptet. Elárulta, hogy már hagyománnyá vált konyhájában, hogy mindenféle zöldséget, gyümölcsöt vásárol terv nélkül és ezekből készít valami új vagy megszokott ételfogást.
Megtudtuk hogyan és honnan készíti el az ételfogásokat. Legtöbbször az internetről nézi ki recepteket, Jamie Oliver receptjeit nekünk is ajánlotta. Minden, ami az olasz ízvilághoz köthető azt szívesen elkészíti. Az új ételfogások mellett a hagyományos, az édesanyja és nagymamája receptjeit is előszeretettel készíti.
Blanka számára a főzés egy kikapcsolódást jelent, abban a pillanatban csak arra koncentrál, hogy jól sikerüljön a recept. Ezúttal is egyik kedvenc receptjét osztotta meg velünk.

Füstölt lazacos, spárgás tészta (szélesmetélt)

Hozzávalók:
• 1 köteg zöld spárga
• 200 gramm füstölt lazac
• 1 citrom
• 2 kanál tejföl
• kb. 150-200 gramm tészta
• olívaolaj
• só, bors (ízlés szerint)
• parmezán

Elkészítés:
1. A tésztát sós forró vízben megfőzzük.
2. Előkészítjük a spárgát: egy zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk, ezt félretesszük és a maradék spárgát felaprítjuk.
3. A felaprított lazacfilét egy kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított spár-gát.
4. Hozzáadjuk a citrom levét és a reszelt héját.
5. Amikor a lazac rózsaszínre pirult hozzáadjuk a megfőtt tésztát, tejfölt, illetve a tészta vízéből egy kanállal fellazítjuk.
6. Ezt megfűszerezzük (só, bors), majd hozzáadjuk a spárgacsíkokat.
7. Egy kevés parmezánnal tálaljuk.

Jó étvágyat!
Szerkesztő: Bálint Enikő

Please follow and like us: