Agnus Rádió

Credo 2024-10-05

Áhítat – A 94 Zsoltár 7 – 13-ig terjedő versei alapján szólt Isten igéje Pataki Levente, a Bogdándi Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Kálvin könyvkiadó kiadásában megjelent Sándor Endre: Te vagy az az ember! – Gád és Nátán próféta üzente című könyvből Ó Úram senki sincs hozzád fogható című rész első részletét felolvasta rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

Együtt a Tranzit Ház fedele alatt

Az idén ősszel egy újabb projekttel folytatják a Tranzit Ház felújítását és az azt látogató közösségek párbeszédének revitalizációját. A Tranzit Ház – Egy fedél alatt projekttel egyben rá szeretnék irányítani a figyelmet arra, hogy mennyire nagy szükségünk van a közösségi terekre, és hogy az egykori Szamos parti zsinagóga épülete és udvara mennyire kiemelten fontos közösségi tér nemcsak szimbolikus értelemben, hanem a maga fizikai létében is. Október első két hetében a szokásos Tranzit Napokkal teszik láthatóbbá a jelenben folyó munkálatok mögött meghúzódó 27 évnyi múltat, ami alatt a Ház azért tudott fennmaradni és fejlődni, mert ehhez oly sokan járultak hozzá munkájukkal, ötleteikkel, erőforrásaikkal, gondoskodásukkal. A projektről Könczei Csillával, a Tranzit alapítvány elnökével beszélgetünk.

Riporter: Mihálykó Tihamér

Please follow and like us:

Credo 2024-10-04

Áhítat – Az Apostolok Cselekedeteiről írott könyv 17 fejezetének a 27 verse alapján szólt Isten igéje Pataki Levente, a Bogdándi Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Kálvin könyvkiadó kiadásában megjelent Sándor Endre: Te vagy az az ember! – Gád és Nátán próféta üzente című könyvből Veled voltam mindenütt című rész harmadik részletét felolvasta rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

SzemLéllek – Vitus-Bulbuk Emese

A SzemLéllek című műsorunk következő részében Vitus-Bulbuk Emese pszichológussal beszélgettünk. Mesélt nekünk gyermekkoráról, karrierválasztásáról, személyiségfejlődéséről, valamint arról is, hogyan tért át a református hitre.
Ha kíváncsiak a beszélgetés részleteire, hallgassák meg a műsort!

Szerkesztő: Kecskés Csaba

Please follow and like us:

Credo 2024-10-03

Áhítat – A Márk evangéliuma 6 fejezetének a 48 verse alapján szólt Isten igéje Pataki Levente, a Bogdándi Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Kálvin könyvkiadó kiadásában megjelent Sándor Endre: Te vagy az az ember! – Gád és Nátán próféta üzente című könyvből Veled voltam mindenütt című rész második részletét felolvasta rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

Maratoni mesenézés volt a Sapientián

A Magyar Olvasótársaság a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása végett szeptember 30-át, Benedek Elek születésnapját kinevezte a Népmese Napjának. Ez alkalomból egy maratoni mesenézéssel ünnepelte meg ezt a napot a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara. Kilencven percen keresztül meséket vetítettek kicsiknek, nagyoknak. A továbbiakban az erről készített összeállításunkat hallhatják.

Riporter: Bálint Enikő

Please follow and like us:

Zenélő Köntös – Ruha István Emlékműsor

„Sohasem szerettem a fellegekben járni. Mi szerények vagyunk és dolgozunk” – vallotta egy interjúban az a művész, aki, ha kellett, napi 10-12 órát is gyakorolt, hogy játékával hallgatóit a fellegek fölé, a szellem napfényes birodalmába röpíthesse. Halálának 20-ik évfordulóján a Zenélő köntösben Ruha Istvánra emlékezünk.

Szerkesztő: Nagy Ibolya

Please follow and like us:

Keresztény Élet 2024-10-02

Áhítat – A Máté evangéliuma 22 fejezetének az 15-22 terjedő versek alapján szólt hozzánk Isten igéje Harkai Erzsébet, a Magyarországi Sajóecsegi Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Szent Gellért kiadó és nyomda kiadásában megjelent Gyökössy Endre: Szeretet, az új dimenzió című könyvből a Tikok peremén című fejezetből A Misztérium Ideje című részt című részt felolvassa rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

Lepketárlat látogatható a kolozsvári Botanikus Kertben

Minden év szeptember utolsó hetében és október első hetében élő lepkekiállítást tartanak a kolozsvári Botanikus Kertben. Színes lepkekavalkád várja az érdeklődő csoportokat, családokat, egyéneket október 6-ig. Mai aktuálisunkban Koszorús Ilka harmadéves egyetemi hallgatóval beszélgetünk a lepkékről, honnan érkeznek, mennyit élnek, de egyéb érdekes információkat is megtudhatunk.

Riporter: Albert Mária
Fotó: szabadsag.ro

Please follow and like us:

RSS Áhítatok

  • Áhítat 2019. április 10. 2019-04-10
     Áhítatod mond Hajdó Tímea, a Kolozs megyei Kendilónai református egyházközség lelkipásztora,  Ámosz próféta könyve, 8. részének a 11-12. verse alapján.