Agnus Rádió

Vasárnapi Beszélgetés – Telekiék

Vasárnapi beszélgetés rovatunkban a széki Teleki család két leszármazottjával, gróf Teleki Kálmánnal és Galánthay Zsomborral beszélgetünk. Kiderül, hogy miért nem látogatható jelenleg a gernyeszegi Teleki-kastély, és hogy milyen a 21. században egy ilyen patinás épületben lakni, de szó lesz a visszaszolgáltatási perek derűs perceiről, s megtudhatják, hogy egy magyar jogász miként lesz kulturális szervező Nagybányán.

Szerkesztő: Janicskó Mihály Noémi

Please follow and like us:

Credo 2024-09-14

Áhítat – A 2 Mózes 3 fejezetéből 12-14 terjedő versek alapján szólt hozzánk Isten igéje Hajdó Tímea, a Kendilónai Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Kálvin könyvkiadó kiadásában megjelent Kovács Mihály: Ma ha az Ő szavát halljátok című könyvből a Majdnem című rész második részletét felolvasta rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

30 éves a Providenta Gondviselés Fürsorge Egyesület

Önkéntesek, munkatársak, támogatok és kedvezményezettek ünnepelték együtt az elmúlt 30 évet a Providenta Gondviselés Fürsorge Egyesület Nyílt Napján szeptember 12-én. Mi is ott jártunk és láthattuk a fiatalok, hozzátartozóik, munkatársak és önkéntesek közös munkájának a gyümölcsét. Az erről készített összeállításunkat hallhatják.

Riporter: Bálint Enikő

Please follow and like us:

Credo 2024-09-13

Áhítat – A 13 Zsoltár versei alapján szólt hozzánk Isten igéje Hajdó Tímea, a Kendilónai Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Kálvin könyvkiadó kiadásában megjelent Kovács Mihály: Ma ha az Ő szavát halljátok című könyvből a Majdnem című rész első részletét felolvasta rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

Credo 2024-09-12

Áhítat – Lukács evangéliuma 4 fejezetének a 36-37 verse alapján szólt hozzánk Isten igéje Hajdó Tímea, a Kendilónai Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Kálvin könyvkiadó kiadásában megjelent Kovács Mihály: Ma ha az Ő szavát halljátok című könyvből a Jajj című rész harmadik részletét felolvasta rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

Új épület és jubileum a Marosvásárhelyi Református Kollégiumban

Hétfőn az ország összes iskolájában, így a Marosvásárhelyi Református Kollégiumban visszatértek a gyerekek az iskolapadba. Az intézmény, a Bolyai Farkas Elméleti Líceummal közösen az idei évnyitón új épületrészt is felavatott, amelyben 10 elemis osztály kezdi meg a tanulmányait. Minderről Benedek Zsolt, a Refi igazgatója mesélt rádiónknak.

Riporter: Mihálykó Tihamér

Please follow and like us:

Keresztény Élet 2024-09-11

Áhítat- a Máté evangéliuma 17 fejezetének a 1-13 terjedő versek alapján szólt hozzánk Isten igéje Lakatos Zoltán, a Magyarországi Debrecen Csapokerti Református Egyházközség lelkipásztorának áhítatán keresztül.

A Szent Gellért kiadó és nyomda kiadásában megjelent Gyökössy Endre: Szeretet, az új dimenzió című könyvből az Új Kockázat című részt felolvassa rádiónk önkéntes munkatársa, Feischmidt Mária.

Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Please follow and like us:

Zenélő Köntös – Sebzett önérzet 6 kötetben

Szeptember 8-án, 1613-ban halt meg Carlo Gesualdo zeneszerző, Venosa hercege, aki felesége hűtlenségének megtorlására nem riadt vissza a végső leszámolástól sem. Hat kötetnyire duzzadó madrigáljainak különös hangzásvilágához némelyek szerint a zeneszerzőt marcangoló lelkifurdalás ad kulcsot.

Szerkesztő: Nagy Ibolya

Please follow and like us:

Örmény Művészeti Fesztivál Gyergyószentmiklóson

Örmény Művészeti Fesztivált szerveztek Gyergyószentmiklóson az elmúlt hétvégén. Kiállítások sorozatát tekinthették meg az örmény kultúráról a városban. Mi is bele hallgattunk. A továbbiakban a Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület elnökével, Kulcsár Lászlóval, beszélgetünk.

Riporter: Bálint Enikő
Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Please follow and like us:

RSS Áhítatok

  • Áhítat 2019. április 10. 2019-04-10
     Áhítatod mond Hajdó Tímea, a Kolozs megyei Kendilónai református egyházközség lelkipásztora,  Ámosz próféta könyve, 8. részének a 11-12. verse alapján.