Majó Zoltán furulyaművész-tanár, régizenész volt a ZeneSzó című beszélgető-sorozat meghívottja a Györkös Mányi Albert Emlékházban február 26-án.
Majó Zoltán érdeklődése, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia fuvola szakának elvégzése után, a furulya és a régizene felé irányult, Sabine és Tuomas Kaipainen (Svájc), Anneke Boeke (Sopron), Michael Oman (Ausztria) mesterkurzusain tanult tovább. Egy ideig zenekari muzsikus volt a kolozsvári Román Opera zenekarában, ma mint kamarazenészt, együttesalapítót és -vezetőt, szervezőt, tanárt ismerjük. A romániai régizene mozgalom egyik jeles képviselője. Jelenleg a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző Karán tanít, mint művésztanár.
Az est házigazdája Antal Áron, a Román Közszolgálati Televízió kolozsvári területi stúdiójának kisebbségi műsorainak főszerkesztője beszélgetett a furulyaművésszel, tanárral, régizenésszel az életútjáról. Zárásként pedig a Flauto Dolce régizene együttes zenedarabokkal ajándékozta meg a közönséget.
A folytatásban a zenei pályafutásáról és a furulya művészetéről beszélgetünk Majó Zoltánnal.

Riporter: Bálint Enikő

Please follow and like us: